Logo
Sternalice 69, 46-331 Radłów
tel. 601 976 069, 665 717 780
 

Menu


Powiększenie
Powiększenie

Oferujemy szeroko rozumianą kuchnię śląską, jednak nie boimy się podejmować kulinarnych wyzwań.
Na imprezy okolicznościowe mają Państwo do wyboru:

  • rosół z makaronem
  • żurek
  • zupa krem: pieczarkowa, brokułowa, pomidorowa, borowikowa i inne
  • kluski jasne i ciemne,
  • ziemniaki puree
  • ziemniaki całe z koperkiem
  • półmisek mięs do wyboru: rolada śląska ze Sternalic, kotlet schabowy, pierś z kurczaka panierowana, ryba panierowana, udko z kurczaka, udko z kaczki, pieczeń, rolada warzywna, kulki mielone, de Volaille z serem i pieczarkami, de Volaille z szpinakiem
  • kapusta czerwona gotowana, kapusta biała gotowana z boczkiem, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z białej kapusty macerowana w wodzie mineralnej, buraczki, kiszona kapusta domowa, warzywa na parze
  • kompot

  • Tort (PSS Olesno, Piekarnia i Cukiernia Gernard Kotarski - Zębowice, Kampa - Lubliniec) i ciasto
  • kawa, herbata
  • napoje
  • woda z cytryną
  • soki owocowe

  • Zimna płyta standard na półmisku lub talerzu: mix szynek i kiełbas, sery różne rodzaje, warzywa, jajka
  • Zimna płyta extra na półmisku lub talerzu: mix szynek i kiełbas, sery różne rodzaje, warzywa, jajka, rolada szpinakowa z łososiem, rolada marchewkowa z rzodkiewką, pieczeń domowa, pasztety własnego wyrobu
  • galaretki wieprzowe i drobiowe
  • panierowane pieczarki w zalewie
  • paluszki krabowe z sosem
  • nugetsy z sosem
  • tatar
  • ryba po grecku
  • koreczki śledziowe
  • kalafior faszerowany mięsem mielonym w sosie serowym
  • sałatki do wyboru: makaronowa, gyrosowa, brokułowa, ziemniaczana, z tuńczykiem, mix zieleniny z warzywami, orzechami i sosem musztardowo-miodowym

  • schab z serem i pieczarkami, schab z serem i ananasem, szaszłyki drobiowe i wieprzowe, żeberka, skrzydełka panierowane lub z boczkiem, polędwiczki w sosie
  • kluski panierowane, kluseczki z boczkiem, bratkartofle, ćwiartki ziemniaków, frytki (oprócz cateringów)
  • surówki do wyboru: marchewka z jabłkiem, marchewka z majonezem i ogórkiem kiszonym, czerwona kapusta z sosem, biała kapusta z sosem czosnkowym, ogórkowa, paprykowa

  • udziec wieprzowy
  • pańćkraut
  • kasza z warzywami
  • barszcz czerwony z krokietem (farsz mięsny lub kapusta-grzyby)
  • zupa gulaszowa
  • strogonow
  • bigos
  • gołąbki z sosem pomidorowym